8 tips från Danmark för uppfostran av glada barn


Danmark gav världen en filosofi om avslappnad lycka kram. Hur man utbildar barn i stil med Hugge: uppriktiga, medvetna och självförtroende? Om detta boken om den danska psykologen Esper Yuul "Hugge. Danska barnvärld ". Från det valde vi 8 ovanliga tips. Kanske kommer de att vara praktiska.

Du behöver inte vara perfekta föräldrar för att uppfostra barn väl. Kärnan i de lyckliga förhållandena mellan fäder och barn är fyra begrepp: rättvisa, harmoni, uppriktighet och ansvar. I teorin är allt enkelt och förståeligt, men hur man implementerar dessa principer i praktiken, när barn upplever dig för styrka varje dag?

1. Skydda inte barnet från negativa känslor

Det är värt barnet att gråta eller bli arg, föräldrar springer omedelbart för att trösta honom – särskilt om saken händer på en fullsatt plats. Du har antagligen observerat sådana scener på ett kafé eller restaurang mer än en gång: familjen kommer till middag och den tre -åriga tyrannen är lugn över var han kommer att sitta, vad han vill äta och så vidare. Som ett resultat, istället för att njuta av mat, tröstar och lugnar alla barnet, som agerar som svar ännu mer.

"Så barnet försöker helt enkelt försvara sin rätt att uppleva sorg, rädsla, irritation eller förtvivlan," säger Esper Yuul. – Föräldrar från generationen av nya romantiker tog sig upp till sina tankar om att barn behöver ägna mycket uppmärksamhet och därför ge honom dubbelt så mycket som de behöver. Barn har helt enkelt ingen möjlighet att lära sig en enkel sanning: andra människor har också behov, regler och känslor. För detta måste barnet betala ett stort pris när han förblir ensam med andra.

Låt ditt barn visa verkliga känslor, men glöm inte dina egna behov. Det är inget fel om barnet ropar eller blir arg. Ingen har dött av tårar än.

2. Förväxla inte konsekvenser och straff

Det här är nära koncept, men skillnaden mellan dem är ganska stor. Konsekvenserna av vissa åtgärder kan vara obehagliga eller smärtsamma. Men till skillnad från straff kränker de inte värdet av den mänskliga personligheten och lägger inte skuld.

”Till exempel vill barnet klättra in i en stol, men faller på golvet och gör ont. Detta är resultatet av hans egna handlingar, förklarar psykologen. – Han förstår att hans fysiska förmågor är begränsade. Konsekvenserna blåmärken eller en bult på huvudet ökar barnets kunskap, och nästa gång kommer den att närma sig lösningen på problemet annorlunda. Men om han hör från sina föräldrar: ”Du vet mycket väl att du kommer att falla. Varför lyssnar du inte på de äldste när de berättar för dig!", Då kommer han att känna sig förnedrad och skyldig".

Sätt barnet i ett hörn i denna situation – helt för mycket. Ibland är konsekvenserna av den förbjudna handlingen redan ganska lärorika och skäller inte ut eller ännu mer för att straffa barnet.

3. Testa inte på barnet alla de nya metoderna för utbildningsmetoder

Bokhandelsregiment är fulla av alla slags riktlinjer för att uppfostra barn. Några av dem skrevs av samma föräldrar på grundval av sin egen erfarenhet eller tendensiska urval av fakta från olika forskares arbete. Du bör inte ta allt på tro och omedelbart kontrollera din egen son eller dotter alla dina favoritpostulat.

”När du bestämmer dig för att använda någon ny metod för att uppfostra ett barn, tänk först: Du skulle använda den till din make? – Rådgiver Esper Yuul. – Om svaret är "nej", är idén inte för bra. Efter att ha gjort det kommer du att befinna dig bland de föräldrar som fortfarande inte vill överväga barn fullfjädrade människor ".

4. Det är användbart att missa

Under de senaste 10-15 åren har många barn och deras föräldrar glömt hur de ska vara ensamma med dem i mer än 10 minuter. Vi är vana vid att vi underhålls av prylar, internet, TV, interaktiva spel. "Bruna" barn känner ångest och börjar vara lustiga. De kräver att föräldrarna leker med dem, ger en smartphone eller surfplatta, underhåller dem på något annat sätt.

Åker på en resa, på ett besök eller på en restaurang tar föräldrar med sig en hög med böcker, leksaker och prylar för att rädda barnet från möjlig tristess. Men det är inget fel med det. När de nuvarande vuxna var barn motiverade tristess dem att skapa, komma med nya spel, lära sig själva och världen.

”Om du tålmodigt väntar på denna period av ångest från tristess kan du avslöja kreativa förmågor i dig själv. Och detta är mycket viktigare än vanlig ritning, modellering eller design av modeller. Att skapa är att känna och känna dig själv, att hitta olika alternativ för självuttryck, ”berättar den danska psykologen. – En kreativ sökning spelar en annan viktig roll: Barn utvecklar en känsla av självkonstruktion och försöker inte vara som alla andra. Uttalat självständighet leder till en bättre förståelse av livet i samhället ".

5. Framför allt behöver barn ett kompetent ledarskap för föräldrar

Ofta försöker moderna föräldrar att få vänner med barn. Когда этот поход не дает подов и молодое E ы воспитания. Alla dessa ytterligheter har många brister.

Inget behov av att försöka bli en vän eller köpa ett barns respekt, vilket ger honom en lycklig barndom med alla materiella fördelar. Missbruk av makt är dock inte ett alternativ. Istället för att etablera alla slags ramar måste föräldrar först ta itu med sin egen personlighet.

6. Led en dialog med ditt barn

”Dialog är inte samtal eller diskussion. Det kräver vuxenöppenhet, intresse, flexibilitet och önskan att lära sig något nytt om sig själv och om sitt barn, förklarar Esper Yuul. "En riktig dialog fungerar inte om föräldrar sätter ett mål som är viktigast för dem.".

Dialog är ett viktigt steg mot utvecklingen av personligheten, som lärare, lärare och föräldrar bör ta. Och faktiskt alla vuxna. Feedback med barn är viktigare och effektiv än incitament och straff. Det är viktigt att dialogen byggs naturligt. Barn känner omedelbart när föräldrar tar på sig masker och börjar spela rollen – till exempel en känslig och allförståelse far eller en alltför omtänksam, långvarig mamma.

7. Erkänna barnets rätt till exklusivitet

Tidigare trodde man att barnen är skyldiga att länkad hit föråldrade sina föräldrar utan tveksamhet tills en viss ålder. Argumentera inte, uttryck inte dina egna tankar. Uppriktighet krävdes inte i denna lydnadskultur. Vuxna visste alltid bättre vad barn behövde. De planterade sin myndighet och gömde sig bakom maskerna för lärare och lärare. Ibland säger moderna föräldrar också lärorna och instruktionerna som hörs i barndomen.

Hur många gånger har du sagt till barnen "Jag är den sista bokstaven i alfabetet", "Du är fortfarande liten att berätta" och andra banners? Är det möjligt med deras hjälp att förklara för barnet något viktigt med livet? Kommer de att hjälpa barnet att förvandlas till en självförsörjande personlighet? "Vi får äkta kraft, när vi får bli de som är vi är," påminner Esper Yuul. – Detta innebär att du varje dag måste kämpa för din individualitet och naturligtvis känna igen dina barns exklusivitet. ".

8. Lär dig att vägra korrekt

Att erkänna barnets exklusivitet betyder dock inte att varje önskan måste tillfredsställa. Även om barn alltid är glada att höra "ja". Och till och med det vänliga sa "nej" orsakar dem missnöje, upprörda och till och med Angers.

"Men dramadeltagarna bör gå igenom det, för annars kommer barn inte att kunna normalt uppfatta vägran i vuxen ålder," förklarar vetenskapen. – Detta är en grundläggande livsupplevelse som de behöver för att lära sig. Senare, efter misslyckanden och slag av ödet, kommer de att kunna stiga upp och komma på fötterna. De måste förstå att förgäves för att försöka på något sätt kringgå detta "nej" när det inte diskuteras ".

Om experten

Esper Yuul – Dansk psykoterapeut har arbetat inom familjerelationer i mer än 35 år. Grundare av International Family Laboratory – ett privat konsultcenter för föräldrar. Genomför seminarier och utbildningar i Tyskland, Österrike, Schweiz och ytterligare 13 länder.

https://modafexpert.nl/artvigil-150-mg/

https://modafexpert.nl/artvigil-150-mg/

https://farmakeioellinika24.com/viagra-generic-online-asfaleia/


Leave a Reply

Your email address will not be published.